Nagyvilág

Megverték és felgyújtották a pakisztáni nőt, aki visszautasította a házassági ajánlatot

Egy 18 éves pakisztáni tanár meghalt szerdán, miután olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy már nem tudtak segíteni rajta. Egy férfi szerette volna, ha hozzámegy feleségül, de a lány visszautasította ezt az ajánlatot. A férfi ezt nem viselte el, először megverte a nőt, majd lelocsolta benzinnel és felgyújtotta. A családtagok a CNN-nek elmondták,

Maria Abbasi 5 éves testvérére vigyázott, amíg ők egy temetésen voltak. A temetés közben értesítették őket, hogy mi történt Mariaval. Először azt gondolták, biztos valami baleset történt, azért gyulladt meg a lány ruhája.

Mikor hazaértek akkor látták, hogy a lány a földön fekszik, teste nagy része pedig tejesen megégett. Miután nincsen kiépített útrendszer ezért egy székben kellett elvinni Mariat a legközelebbi helyre, ahova már mentőt tudtak hívni.

A lányt végül kórházba szállították, ahol később belehalt sérüléseibe. A helyi rendőrség három embert tartóztatott le, ellenük gyilkosság elkövetése a vád. Még egy embert keresnek, ellene elfogatóparancsot adtak ki.

Pakisztánban a nők elleni erőszak még mindig nagyon gyakori, 2015-ben 76 olyan esetet jelentettek a rendőrségen, amikor felgyújtottak egy nőt.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik