Külföld

Figyelmeztette az SZBU a Jobbik kárpátaljai megbízottját

24.hu
24.hu

2016. 06. 01. 15:42

Az ukrán szolgálat szerint kijelentette, hogy „készen áll arra”, hogy kilépjen a pártból.

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat hivatalos figyelmeztetésben részesítette a Jobbik kárpátaljai megbízottját, aki a Vereckei-hágóhoz szervezett trianoni évfordulós megemlékezést péntekre.

A kárpátaljai sajtóban idézett SZBU-közlemény azt is megemlíti, hogy a figyelmeztetésben részesített kárpátaljai lakos igazgatta a beregszászi irodáját Kovács Béla EP-képviselőnek, akit a magyar Legfőbb Ügyészség Oroszország javára folytatott kémkedéssel gyanúsított meg. Az MTI azt írja: vélhetően Kovács Dezsőről van szó.

Az SZBU kárpátaljai munkatársai megállapították, hogy a figyelmeztetett személy Ukrajna hatályos törvényeivel szembemenve felvette a magyar állampolgárságot. Hivatalosan figyelmeztették az Ukrajna területi sérthetetlensége és integritása megsértése kapcsán fennálló büntetőjogi felelősségről.

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat közleményében az is szerepel, hogy a figyelmeztetett személy kijelentette: készen áll arra, hogy kilépjen a Jobbikból és minden kapcsolatot megszakítson a párttal.

Az MTI ugyanakkor azt írja, hogy a nyilatkozatban említett, Vereckei-hágóra tervezett rendezvényt a Feszty-körkép Alapítvány szervezi. Az esemény részét képezi a Feszty Árpád-emlékév alkalmából Kárpátalján magyarországi, erdélyi és helyi diákok részvételével tartott két napos történelmi-kulturális vetélkedőnek, amelynek – a Kárpátaljai Magyar Pedagógus Szövetséggel együttműködve – a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola ad otthont Beregszászon. Az iskolások a vetélkedő szünetében, június 3-án a Vereckei-hágóra kirándulnak, ahol a tervek szerint Mónus József íjász világbajnok – a magyarok ősei előtti tisztelgésként – rekordkísérletet végrehajtva íjával átlövi a Vereckei-hágót. (MTI)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Hemzseg a hibáktól A Piramis

Kommentek

The Dark knight Le chevalier noir
The Dark Kight 
2008
Real  Christopher Nolan
Heath Ledger.
COLLECTION CHRISTOPHEL © Warner Bros
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.