Nagyvilág

Megmérgezte és kádba fojtotta kisgyerekeit egy anya

Egy New York-i bíróság nyolc évig tartó börtönbüntetésre ítélt egy 32 éves nőt, aki ablakmosó folyadékkal felütött gyümölcslével megmérgezte két gyermekét, majd vízbe fojtotta őket – jelentette a helyi sajtó. Az ügyben döntő bíró elmondta: 26 éves bírói pályafutásának legnehezebb ítéletét kellett meghoznia Lisette Bamenga ellen.

A nő végül azért kapott ilyen enyhe büntetést, mert nem diagnosztizált szülés utáni pszichózisban szenvedett, amikor megölte gyermekeit. Martin Marcus bíró szerint a tünetek elég súlyosak voltak ahhoz, hogy a nő enyhébb büntetést kapjon.

Bamengát még márciusban mondta ki bűnösnek a bíróság emberölés vádjában a nő négyhónapos lányának és négyéves fiának 2012-es halála miatt.  A példás anyaként jellemzett tanárnő a gyümölcslevükbe rakott szélvédőmosó folyadékkal mérgezte meg a két gyereket, majd a vízzel teli kádba fojtotta őket.

A nő a gyilkosságok után megpróbált öngyilkosságot elkövetni: a tűzhelyen kinyitotta a gázt, majd átvágta a csuklóit, de a gázszag miatt riasztott tűzoltók és mentősök meg tudták menteni az életét. A két gyerek már nem élt, amikor rájuk találtak.

Az ügyészség húsz évig tartó börtönbüntetés kiszabását kérte mindkét gyilkosság miatt, azzal érvelve, hogy a nő féltékenységből ölte meg a gyerekeket, hogy fájdalmat okozzon  barátjának, miután megtudta, hogy megcsalta, és a kapcsolatból egy gyerek is is született. Az apa, Trevor Noel nem volt jelen az ítélethozatalnál. A CBS News beszámolója szerint a férfi nagynénje dühösen viharzott ki a teremből, amikor a bíró felolvasta az ítéletet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik