Külföld
Idomeni, 2016. március 14.
A macedón határ mellett fekvõ Idomeni görög falu közelében lévõ táborukból útnak indult migránsok mennek, hogy a határon emelt macedón védõkerítést megkerülve bejussanak Macedóniába 2016. március 14-én. (MTI/EPA/Nake Batev)

0, azaz nulla menekült érkezett Görögországba szombaton

24.hu
24.hu

2016. 05. 15. 15:11

Egyre inkább csökken a Törökországból a görög égei-tengeri szigetekre érkező migránsok száma, szombat reggel óta pedig egyetlen menekült sem érkezett - közölte vasárnap a görög válságstáb.
Korábban a témában:

Az elmúlt napokban is alacsony volt az érkezők száma. Az athéni válságstáb szerint a hét eleje és a szombat reggel közötti időszakban mindössze 332 menekültet regisztráltak.

Egyelőre nincs jele annak, hogy Törökország engedné a menekültáradat növekedését. Ma reggelig (vasárnap) ráadásul egyetlen ember sem kelt át

– mondta a görög parti őrség egyik tisztségviselője.

Februárban naponta átlagosan 2000 migráns érkezett a görög szigetekre, míg márciusban ez a szám naponta 900-ra csökkent.

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) szerint áprilisban pedig napi átlagban 122-en érkeztek.

Az Európai Unió és Törökország között a menekültválság kezelése érdekében létrejött egyezmény március 20-ai életbe lépése óta a görög hatóságok menedékkérelem híján bárkit visszatoloncolhatnak Törökországba, és azokat is visszaküldhetik, akik benyújtották ugyan kérelmüket, de nem jogosultak menekültstátusra.

A megállapodás arról is rendelkezik, hogy az Európai Unió felgyorsítja a Törökországgal szembeni uniós vízumkötelezettség feloldásáról kezdett tárgyalásokat. Utóbbiak sikertelensége esetében fennáll veszélye annak, hogy az EU nem szünteti meg a vízumkötelezettséget, Törökország pedig válaszlépésként megnyitja a határokat az EU-ba igyekvő menekültek előtt. (MTI)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Hemzseg a hibáktól A Piramis

Kommentek

The Dark knight Le chevalier noir
The Dark Kight 
2008
Real  Christopher Nolan
Heath Ledger.
COLLECTION CHRISTOPHEL © Warner Bros
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.