Nagyvilág

Onnan jött a pofon, ahonnan a legkevésbé várta a kanadai turista

A jobb szeme körül hatalmas fekete monoklival szállítottak kórházba egy 22 éves ottawai nőt New Yorkban, a Times Square-ről. A turistának egy férfi vágott ököllel az arcába, aki a nyakában lógó hatalmas tábla szerint, ingyen öleléseket kínált az örökké zsúfolt tér járókelőinek.

A kanadai nő boldogan begyűjtötte az ölelést, még egy közös fotót is készített a kedves férfival, aki ezután a lábainál álló papírpohárra mutatva közölte, hogy az ölelés ugyan ingyen volt, de jó lenne, ha a fotóért a nő fizetne egy kis pénzt, hiszen neki is meg kell élnie valamiből.

A nő nem akarta, hogy madárnak nézzék, úgyhogy megtagadta a kérést, háromszor is egymás után. Az addig nyájas férfi hirtelen bedühödött, és ököllel a nő arcába vágott, majd elrohant. A nőt kórházba szállították ahol, a csúnya véraláfutásán kívül, a szeme alatt felrepedt bőrét látták el.

Az agresszív ölelkezőt, vagyis a 24 éves Jermaine Himmelsteint néhány órával később fogták el a rendőrök. Rablással, testi sértéssel és csalással vádolták meg. Az őrsön kiderült, hogy a férfinak nem ez az első ilyen ügye. Áprilisban, és tavaly októberben is ütött már meg nőket a téren.

Himmelstein szülei a Times-nak azt nyilatkozták, hogy a fiuk autisztikus, és nekik fogalmuk sem volt arról, hogy Jermaine ingyen öleléseket kínál a városban, ahogyan arról sem, hogy agresszívvá válik, amikor csalódottnak érzi magát.

(CBC)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik