Nagyvilág

Harminc kisfiút erőszakolt meg egy takarító egy török menekülttáborban

A tábort nemrég „mintalétesítményként” mutogatták.

Harminc fiút erőszakolt meg egy takarító a délkelet-törökországi Gaziantep tartomány egyik menekülttáborában – írta meg a BirGün című török napilap.

A 29 éves vádlott ellen eljárás zajlik. Még szeptemberben tartóztatták le, miután beismerte tettét. A Habertürk televízió értesülése szerint 289 év börtönbüntetést kért az ügyészség az erőszaktevőre.

A takarító három hónapon át bántalmazott szexuálisan 8-12 éves kisfiúkat, akiknek néhány száz forintnyi pénzt adott a hallgatásukért. A gyerekek azután mégis panaszkodtak családjuknak a történtekről, de a férfira a tábor őrei is felfigyeltek – feltűnt, hogy mindig olyan helyre megy kisfiúkkal, ami kiesik a kamerák látóköréből. A vádlott egyenesen azt mondta: a kisfiúk bátorították nemi kapcsolatra.

A BirGün napilap emlékeztetett arra, hogy a kormánypárt hibátlannak minősítette a tábort, amelybe Angela Merkel német kancellár, Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke, valamint Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke is ellátogatott. Tusk akkor úgy értékelte a látottakat, hogy Törökország bánik a legpéldamutatóbban a menekültekkel.

A tábort üzemeltető katasztófavédelmi igazgatóság közölte: a takarító nem volt büntetett előéletű. Ugyanakkor óvintézkedéseket hoztak a hasonló esetek elkerülése érdekében. Egy vezető katonai tisztségviselő azt mondta: katasztrofális, ami történt, és ez a katasztrófavédelem felelőssége. (MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik