Nagyvilág

Rablógyilkosság áldozata lett az orosz rendőrfőnök és családja

Elfogták a tetteseket, azzal buktak le, hogy az ezredes bankkártyájával próbáltak pénzt felvenni.

A hétvégén elfogott az orosz rendőrség három férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölték a szamarai körzet helyettes rendőrparancsnokát és öt családtagját. A belügy szóvivője szerint bizonyítékok támasztják alá a három elkövető bűnösségét, és ők is bevallották tettüket.

Egy hete találták meg Andrej Gost és öt családtagjának holttestét Ivasevkában, a parancsnokhelyettes szüleinek házában. Botokkal verték őket agyon. Egy hétéves kislány túlélte a támadást, súlyos fejsérüléssel vitték kórházba, azóta is kómában van.

Az orosz Szövetségi Nyomozó Bizottság szóvivője szerint rablótámadás történt. Az elkövetőket az állami tévé is bemutatta, közülük ketten meg is szólaltak, itt is bevallották a gyilkosságot. Egy személy, a támadás vélelmezett kitervelője még szökésben van, Mahmadali Ahmadov ellen elfogató parancsot adtak ki.

A rablók egyébként mindössze 3800 forintnyi készpénzt, néhány bankkártyát és mobiltelefont tudtak elvinni, valamint az ezredes szolgálati igazolványát. A csoport azzal bukott le, hogy egyikük megpróbált pénzt felvenni Gost kártyájával. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik