Nagyvilág

Terror Párizsban: ügyvédje szerint Abdeslamnak annyi esze van, mint egy üres hamutartónak

Szerdán délelőtt 9 óra 5 perckor Belgium átadta a francia hatóságoknak Salah Abdeslamot, a 130 ember életét követelő tavaly november 13-i párizsi terrortámadás kitervelőjét. A férfi helikopterrel szállították Párizsba, majd Európa legnagyobb börtönében helyezték el.

Kedden a Libération című francia lapnak adott interjút Sven Mary, Abdeslam belga ügyvédje. A szakember elmondta, Abdeslam esetében szó nincs a leggonoszabb bűnözőről.

Ő csak egy ócska tolvaj, akinek annyi esze van, mint egy üres hamutartónak. Egy idióta Molenbeekből, aki inkább követi a nyájat, mintsem a vezére lenne.

Az ügyvéd hozzáfűzte, Abdeslam tökéletes példája a saját generációjának.

A Grand Theft Auto hatása miatt úgy érzi, mintha egy videojátékban élne. Abdeslam és barátai nem igazán vallásosak. Megkérdeztem tőle, olvasta-e a Koránt, amit én megtettem, mire ő azt válaszolta, hogy csak egy rövidített verzióját az interneten. Neki ennyi kell, egy összegzést még talán fel tud fogni.

Sven Mary-t egyébként rengeteg támadás érte Belgiumban, amiért elvállalta az ügyet. Kétszer fizikálisan is bántalmazták, lányait pedig rendőrök kísérik az iskolába.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik