Nagyvilág

Párizsi terrortámadás: átadták a franciáknak Salah Abdeslamot és beszélni fog

Belgium átadta a francia hatóságoknak a Párizsban elkövetett novemberi terrortámadások megszervezésével vádolt Salah Abdeslamot, írta a La Libre Belgique francia nyelvű belga napilap.

A hajnali órákban teljes titoktartás és különleges biztonsági intézkedések mellett elhagyta Belgiumot a 130 ember halálával és több mint 350 sebesülttel járó merényletsorozat egyetlen életben maradt terrorista felelőse.

“Nem fog hallgatni”, és szeretne magyarázatot adni, mondta Franck Berton, a terrorista új, franciaországi ügyvédje a BFM francia hírtelevízióban.

A francia sztárügyvéd reméli, hogy Abdeslamot azért “ítélik el, amit tett, és nem azért, amit nem tett”. Franck Berton azt mondta, hogy “a jogállam nevében” vállalta a november 13-i, 130 halálos áldozattal járó merényletek egyik feltételezett kitervelőjének védelmét. “Joga van egy igazságos perhez”.

Francois Molins párizsi ügyész közleményben megerősítette, hogy Salah Abdeslamot szerdán 9 óra 5 perckor a belga hatóságok átadták Franciaországnak. A férfit napközben vizsgálóbírók hallgatják ki, és döntenek a vádemelésről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik