Nagyvilág

Terrortámadásra készül az Iszlám Állam Svédországban

A svéd hatóságok kedd reggel sajtótájékoztatón jelentették be, az Iszlám Állam tagjai valószínűleg beszivárogtak az országba és valószínűleg merényletre készülnek.

Intenzíven dolgozunk a helyi és nemzetközi partnereinkkel együttműködve, hogy megerősítsük az információk igazságtartalmát, amelyekhez hozzájutottunk

– fogalmazott Sirpa Franzen, a svéd biztonsági szolgála szóvivője, arról ugyanakkor nem szeretett volna beszélni, hogy pontosan miért hívták fel a lakosság figyelmét a terrorizmus veszélyeire.

Gyakran kapunk fenyegetéseket, amik közül rengeteg a vaklárma

– fűzte hozzá.

A Swedish Expressen bennfentes információi szerint az Iszlám Állam hét vagy nyolc tagja tartózkodik jelenleg a területükön és civilek ellen szerveznek támadás Stockholmban.

Korábbi kimutatások szerint április elejéig több mint 300 svéd állampolgár hagyta el az országot, hogy Irakba vagy Szíriába utazzon és csatlakozzon a terrorszervezethez.

A terrorkészültség szintjét hármasra emelték Svédországban az ötös skálán. Franzen megjegyezte, fontos, hogy a svédek ugyanúgy éljék tovább az életüket, mint eddig.

(via Le Figaro)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik