Nagyvilág

Meghalt egy strucc, mert állatvédők kiszabadították egy cirkuszból

Igazán kínos érezheti magát néhány németországi állatvédő aktivista, akik két struccot engedtek szabadon egy München közelében kempingező vádorcirkusz területéről. A német sajtóban megjelent hírek szerint az aktivistáknak a zsanérok eltávolításával sikerült kinyitniuk az ajtót a futómadarak ketrecénél.

A Nala és Zawo nevű madarak az éjszaka azonnal el is szaladtak, de Nalának nem tartott sokáig a szabadság. Ugyanis amikor München délnyugati részén átszaladt egy úton, halálra gázolta egy autó, aminek sofőrje segítségnyújtás nélkül elmenekült a helyszínről. Őt azóta sem találják.

Zawót később sikerült befogni, de az állatvédők szabadítási akciója még így is az életébe kerülhet. A helyi sajtóban megjelent hírek szerint lehet, hogy az állatot el kell majd altatni, mert a német törvények értelmében struccokat csak párban lehet tartani.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy kik követték el a szerencsétlenül járt struccszabadítást. A rendőrség egyelőre három férfit és egy nőt keres, akiket többször is láttak, ahogy a cirkusz dolgozóit követik. A csapat tagjai fekete bomberdzsekiket viseltek, rajta a Peta állatvédelmi szervezet logójával.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik