Nagyvilág

Egy kocsmáig üldözte a betörőt, aztán meghívta egy sörre

Tracy Foreman, Fred 52 éves felesége vette észre, hogy valaki mászkál az otthonukban, a suffolki Bury St Edmundsban. Azonnal szólt a férjének, aki egy hivatásos betörőt, a 34 éves Alexander Hockettet találta a házban. A rajtakapott bűnöző habozás nélkül menekülőre fogta: kiugrott az ablakon, amelyiken nem sokkal korábban bemászott és rohanni kezdett.

Fred Foreman később elismerte, hogy maga sem érti pontosan miért, a nyomába eredt. A betörő, és az 55 éves üldözője kerítéseket átugorva rohantak. Foreman biztos benne, hogy csak az agyában tomboló adrenalin hajtotta. Hockett megállt egy ház kertjében, hogy kicsit kifújja magát. Üldözője ekkor utolérte, de rögtön megtorpant, amikor a betörő rákiáltott, hogy hozzá ne érjen. „Mi a fene történik?” – kérdezte Foreman, mire Hockett annyit mondott, hogy: „semmi, csak rosszul aludtam” és ismét futásnak eredt.

Foreman tovább követte a betörőt egészen a belvárosig, és látta amint az bemegy egy kocsmába. Amikor a férfi is belépett a helyre, elnevette magát, amikor meglátta, hogy üldözöttje egy étlap mögött próbál elbújni előle. „Elég jól futsz egy öreg szivarhoz képet” – mondta Hockett, amikor Foreman mellélépett. Az megköszönte a bókot, majd megkérdezte: „nem kérsz egy sört?”

„Mindketten teljesen ki voltunk merülve, és levegőért kapkodtunk, ez tűnt helyénvalónak ” – mondta később Foreman a tanúvallomásában. Nem tudni, hogy ő végül feljelentette-e a Hockettet, de a betörő nem sokkal később rács mögé került.

A bíróságon két betörést ismert el, azt amelyik Foremanéknál történt, és egyet, amikor 2013-ban 800 font (312 ezer forint) készpénzt és ékszereket vitt el egy haverhilli házból. A bíró 15 vádpontban találta bűnösnek, amiért négy évre ítélte.

(Metro)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik