Nagyvilág

Kisfiút ölt az amerikai ENSZ-nagykövet konvoja

Majdnem százzal robogtak át a vidéki Kamerunon Samantha Power autói, amikor a hatodik kocsi elé kiszaladt egy kisfiú.

Súlyos baleset történt Észak-Kamerunban, amikor az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete, Samantha Power az afrikai államba látogatott – írja az Independent. Az eset Mokolo kisvárosánál történt, egy kisfiú kiszaladt az útra és az egyik páncélozott dzsip elgázolta őt.

Power azért járt a térségben, hogy meglátogassa azokat, akik a Boko Haram miatt menekültek el. Elmondta, mély fájdalommal vette tudomásul a gázolást. Később Power visszatért a helyszínre és találkozott a hétévesen elhunyt fiú családjával, hogy részvétét nyilvánítsa.

A konvoj amúgy majdnem 100 kilométer/órás sebességgel ment, miközben a falusiak felsorakoztak a poros út mentén. Amikor a fiú kiszaladt, a konvoj hatodik autójának már nem volt esélye korrigálni, elütötte őt. A dzsipet amúgy egy kameruni állampolgár vezette. Egy kameruni férfit is láttak kiabálva szaladni, ő próbálta valószínűleg visszafordulásra késztetni a gyereket, de későn.

Az autó azonban nem állhatott meg, az amerikai biztonsági emberek jelezték, hogy haladjon tovább. Az egészségügyi személyzet viszont megállt, hogy ellássa a fiút, de már nem tudták megmenteni. Ezek ellenére bevitték a helyi kórházba még. A nap folyamán a konvoj már lassabb sebességgel haladt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik