Nagyvilág

A tornádóban autók repültek, négy ember meghalt, utána jött a fosztogatás

Uruguay egyik városkáján söpört végig az óriási erejű szél.

A Montevideótól 265 kilométerre nyugatra fekvő, 20 ezres Doloresen tornádó söpört végig. Az óriási erejű szél a levegőbe emelte az autókat, négy emberrel végzett és egyes információk szerint kétszáz embert megsebesített. A kisváros lakói a közösségi oldalakon számos fényképet tettek közzé, amelyen az látszik, ahogy a pusztító tornádó felkapta az autókat vagy szétzúzta a lakóházakat.

Az El País című spanyol lap arról számolt be, hogy tizenkét embert eltűntként tartanak számon. Az AP amerikai hírügynökség hét, a Hszinhua kínai hírügynökség két sérültről adott hírt. A Subrayado helyi televízió meteorológusa úgy vélte, a szél elérhette az óránkénti 250 kilométeres sebességet. Tabaré Vázquez uruguayi elnök rendkívüli állapotot hirdetett Doloresben és környékén.

Juan Andres Roballo, az elnöki hivatal tisztségviselője azt mondta, a város lakosainak többsége elveszítette otthonát, és legkevesebb két gyermek súlyosan megsérült. A helyi tűzoltóság egyik munkatársa szerint két ember a levegőbe emelkedett járművek miatt vesztette életét. Az uruguayi sajtó jelentette, hogy a helyiek közül néhányan a káoszt kihasználva boltokat fosztogattak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik