Nagyvilág

Razzia Berlin legnagyobb bordélyában

Bizonyítékot szereztek egy sor bűncselekményről, a többi között 17,5 millió euró értékű adó- és társadalombiztosítási csalást állapítottak meg.

A Berlin nyugati részén egy autópálya mellett működő Artemis nevű bordélyt csütörtökre virradó éjjel 900 rendőr és pénzügyőr szállta meg, miután egy prostituált a rendőrséghez fordult és “kitálalt”.

A hatóságok szerint a nyilvánosházban dolgozók egy részét a Hells Angels nevű motoros banda futtatta. A szervezett bűnözéssel kapcsolatban ismert banda az üzemeltetőkkel összejátszva kizsákmányolta őket és erőszakot alkalmazott velük szemben.

A helyszínen 96 prostituáltak hallgattak ki és őrizetbe vettek hat embert, a nyilvánosház két vezetőjét és négy úgynevezett madámot, az intézmény napi működtetésével foglalkozó személyt. Több mint hat millió euró értékben foglaltak le készpénzt, értéktárgyakat, autókat.

Becslések szerint Németországban nagyjából 400 ezer prostituált dolgozik, naponta átlagosan 1,2 millió ügyfelet szolgálnak ki. A bevétel éves szinten mintegy 14,5 milliárd euró lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik