Nagyvilág

Rengeteg beteget megölhetett a német ápoló

Hulla (hulla, holttest, halott, patológia, )
Hulla (hulla, holttest, halott, patológia, )
Niels H. bevonulhat a német kriminalisztika történetébe: az újraélesztésekhez vonzódó ápoló elmondása szerint 30 betegének is halálos adag gyógyszert adhatott be.

A 39 éves német Niels H. épp életfogytiglani büntetését tölti, amit ugye már nehéz lenne fokozni, pedig ezt csupán két emberölésért kapta. Azért csak, mert a helyzet sokkal durvább lehet, a hatóságok 24 gyanús halálesetet kezdtek el vizsgálni. A gyanú szerint az ápolóként dolgozó férfi halálos injekciókat adott be betegeknek – írja a BBC.

Niels H.-t tavaly februárban ítélték el a delmenhorsti klinikán bekövetkezett két gyanús haláleset miatt. Ő a bíróságon 30 emberölést is elismert, mert olyan gyógyszert adott be nekik, ami leállította a keringésüket. Az esetek 2003 és 2005 között történtek. A rendőrség összesen 200 halálesetet vizsgál, májusig 24 exhumálást végezhetnek.

Ha bebizonyosodnának a gyilkosságok, Niels H. válna a háború utáni Németország legdurvább sorozatgyilkosává. A per során elmondottak alapján pedig nem ilyen kép alakult ki róla a volt kollégáiban, egyikük kifejezetten szenvedélyes medikusként írta le. Furcsa volt ugyanakkor, hogy mindig jelen volt az újraélesztésekkor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik