Nagyvilág

Erős földrengés cibálta meg Mianmart

Az egész térség megremegett a 6,9-7-1 közötti erősségű földmozgásban. Még nem tudni, vannak-e áldozatok.

Még India keleti részén, Asszámban és Kelet-Bengálban is érezni lehetett azt az erős földrengést, aminek a délkelet-ázsiai Mianmarban volt az epicentruma – írja az NBC Los Angeles oldala. Egyelőre nincs hír sérültekről vagy károkról.

Az amerikai földtani intézet, a USGS 6,9-es erejűre tette a rengést (Richter-skála), a német geológusok 7,1-esnek mondták a rengést, ami 135 kilométer mélyen pattant ki, földrajzilag az új fővárostól, Najpjidótól (Naypyidaw) 396 kilométerre északra.

A BBC szerint a Kelet-Indiában tartózkodó brit trónörököspár, Vilmos és Katalin is érezték a rengést, de nem esett bajuk. Az AP rangooni tudósítója egy kórházat látott kilengeni a rengéskor. A kínai Xinhua szerint Tibetben is lehetett érezni a földmozgást, de Bangladesből és az indiai Kolkatából (Calcutta) is érkeztek erről szóló jelentések.

Mianmarban legutóbb 2011 márciusában volt erős földrengés, akkor 75-en haltak meg a laoszi-thai-mianmari hármashatárnál. A térségben utoljára idén januárban volt rengés, Északkelet-Indiában kilencen haltak meg egy 6,7-es erejű földmozgásban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik