Nagyvilág

Egykedvűen nézték az emberek, ahogy megpróbálnak elrabolni egy nőt – videó

A hatalmas felzúdulást kiváltó eset még vasárnap történt egy pekingi szállodában, de a történet csak kedden kezdett el terjedni a kínai interneten, miután a nő közzétette az arról készült videófelvételt közösségi oldalán. Bejegyzése szélviharként söpört végig a Facebook kínai megfelelőjének számító Weibón, ahol a South China Morning Post cikke szerint csak szerdáig 650 milliószor (!) nézték meg, és több mint egymillió (!) komment érkezett rá.

A Wanwan néven ismertté vált nő elmondta: éppen a szobájába akart bejutni, és a kulcsát kereste a táskájában, amikor az ismeretlen férfi rátámadt a szálloda folyosóján, és megpróbálta magával ráncigálni. A biztonsági kamerás felvételen látni lehet, hogy a támadó a hajánál fogva húzza a nő a padlón, miközben ő minden erejével próbál szabadulni.

A nagyjából öt percen át tartó támadás alatt többen is elmentek a segítségért kiáltozó nő mellett, de ahelyett, hogy közbeléptek volna, inkább segítségnyújtás nélkül tovább mentek. Wanwan sikoltozására ugyan megjelent a hotel egyik alkalmazottja, de ő sem segített, csak azt akarta, hogy legyenek csendesebbek és ne zavarják a többi vendéget. A nő elmondása szerint a férfi azt hitte, hogy egy veszekedő párt lát, annak ellenére, hogy többször is könyörgött neki, hogy segítsen, elmondva, hogy nem ismeri a rátámadó férfit.

天哪!【和颐酒店女生遇袭】网友弯弯说 “太可怕了!我在和颐酒店电梯出口,碰到了陌生人强行拖拽!对方还掐我脸颊和脖子不让我呼救,幸好我拖延了时间,还遇到了好心人路过阻拦。 ”

Posted by Shanghaiist 中文版 on Tuesday, April 5, 2016

Wanwannak végül egy nő sietett a segítségére, és megragadta a karját. Támadója ekkor menekült el. A nő azonnal rendőröket hívott, akik megnézték a biztonsági kamera felvételt, felvették az ő és néhány szemtanú vallomását. A rendőrség azonban végül egyáltalán nem foglalkozott az esettel. Amikor Wanwan később felhívta a rendőrség közölték vele, hogy nincsen emberük arra, hogy az esettel foglalkozzon és az „nem az ő hatáskörük”. És a szálloda sem akart foglalkozni az esettel.

A hotel és a rendőrség hozzáállása azonban szerdára teljesen megváltozott, miután a nő története vezető hír lett a kínai közösségi oldalakon, és óriási felháborodást okozott, annak ellenére, hogy a kínai internetet korlátozó cenzorok igyekeztek megállítani terjedését. A szálloda szerdán bocsánatkérő közleményt adott ki, amiben leírták, hogy nagyon komolyan veszik az esetet – igaz előtte Wanwan elmondása szerint felhívták, és igyekeztek rávenni arra, hogy törölje a rájuk nézve kínos bejegyzését. A pekingi rendőrség szerdán szintén közölte, hogy nagy erőkkel kezdtek nyomozni az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik