Nagyvilág

Tízmilliókat és aranyrudakat loptak betörők a zágrábi rendőr-főkapitányságról

A betörők vasárnap este jutottak be a horvát főváros rendőr-főkapitányságára, ahonnan a helyi sajtóban megjelent hírek szerint 280 ezer eurónyi készpénzt, valamint két kilogramm aranyat loptak el, továbbá bizalmas iratokat is magukkal vittek. A zsákmányt a szervezett bűnözés elleni osztály vezetője, Zeljko Dolacki irodájából vitték el, ahol egy páncélszekrényben voltak tárolva.

A betörők a beszámolók szerint a második emeleten jutottak be az épületbe, egy külső tűzlépcsőn keresztül. Egyelőre nem sikerült elfogni őket.

Vlaho Orepic horvát belügyminiszter kedden bejelentette, hogy a betörés miatt lemondott posztjáról Vlado Dominic országos rendőrfőkapitány, valamint három másik magas rangú rendőri vezető. Dolackit, akinek az irodájába betörtek, csak felfüggesztették. Orepic egy sajtótájékoztatón kijelentette: az eset jól mutatja, hogy a rendszer nem úgy működik, ahogy kéne, és újraszervezésre van szükség.

A horvát belügyminiszter közölte, hogy szerinte a betörés belső munka volt. Majd hozzátette: elképzelhető, hogy olyan rendőrök követték el, akik megpróbálták megszégyeníteni a rendőrséget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik