Nagyvilág

Lángol az orosz védelmi minisztérium

Tűz ütött ki az orosz védelmi minisztérium épületében, Moszkva belvárosában. A tüzet a legmagasabb, ötös fokozatúnak minősítették.

A lángok a födémeken keresztül a épület harmadik, negyedik és ötödik emeletére is átterjedtek.

A katasztrófavédelem egyik munkatársa az Interfax orosz hírügynökségnek azt mondta: a tüzet az épület elektromos hálózatának hibája okozhatta.

Az RT cikke szerint az épületből legalább 37 embert menekítettek ki. Az eddigi információk alapján senki sem sérült meg.

Firefighters work to extinguish a fire at a building of Russia's Defence Ministry in central Moscow on April 3, 2016. / AFP / DMITRY SEREBRYAKOV
Tűzoltók dolgoznak az orosz védelmi minisztérium moszkvai épületében keletkezett tűz eloltásán – Fotó:Europress

A TASZSZ arról számolt be, hogy a védelmi minisztérium épületének 3500 négyzetméternyi területe áll lángokban. Egy illetékes szerint a tűz oltását az erős szél is nehezíti, ami miatt könnyen továbbterjednek a lángok az épület régi, fából készült födémjei közt.

A rendkívüli helyzetek minisztériumának közlése szerint 253 személy és 72 technikai eszköz vesz részt az oltásban, de növelni fogják a létszámot. Egy tűzoltó hőgutát kapott, de a helyszínen ellátták.

Az épület minden helyiségét vízzel öntözik. A tűz fenyegeti Zsukov marsall múzeummá alakított irodáját is, amelynek megvédésére nagy erőkkel összpontosítanak. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik