Nagyvilág

Tucatnyi beteget ölhetett meg egy olasz ápolónő

Az 55 éves nővért 13 páciens meggyilkolásával vádolják.

A rendőrség szerint a nő egy Heparin nevű hatóanyag túladagolásával ölt tavaly és tavalyelőtt. A szer véralvadásgátló, az áldozatok vérében az előírt mennyiség tízszeresét mutatták ki a vizsgálatok, ami súlyos belső vérzésekhez vezethetett – közölte a nap folyamán az olasz csendőrségnek az ügyben illetékes részlege.

A 61 és 88 év közötti páciensek mindegyike a Livorno melletti Piombino település állami fenntartású kórházának intenzív osztályán feküdt, ahol különböző betegségek miatt kezelték őket. Egyikük sem forgott életveszélyben a hatóságok szerint, illetve a páciensek többségénél a gyógyszeres kezelés során nem írták fel a Heparint. Az áldozatok között egyaránt voltak férfiak és nők is.

Az eredetileg liguriai születésű ápolónő az 1980-as évektől élt Olaszország Toscana tartományában. Húsz éven át dolgozott a piombinói kórház intenzív osztályán, mígnem tavaly októberben egy másik osztályra helyezték át. Úgy tudni, hogy depresszió miatt kezelés alatt állt, jelenleg szándékos emberölés vádjával a pisai börtönben tartják fogva.

Ez nem az első eset az utóbbi években, hogy az olasz állami egészségügyi rendszerben dolgozó ápolónőt sorozatgyilkossággal vádolnak. A hónap elején egy ravennai bíróság életfogytiglani börtönre ítélt egy ápolónőt, aki káliuminjekcióval ölt meg egy 78 éves pácienst, s további tíz gyanús halálesetben is nyomozást folytatnak ellene.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik