Külföld

Ferenc pápa: húsvét szent ünnepét egy förtelmes merénylet vérrel szennyezte be

24.hu
24.hu

2016. 03. 28. 14:33

Elítélte a több mint hetven ember, köztük számos keresztény életét kioltó, húsvét vasárnap elkövetett pakisztáni robbantásos merényletet Ferenc pápa a Szent Péter téren összegyűlt zarándokok előtt elmondott húsvét hétfői imája végén.

Az egyházfő förtelmes és gyáva cselekedetnek nevezte a pakisztáni Lahor város egyik parkjánál elkövetett robbantást, és felhívta a pakisztáni hatóságokat, hogy védjék meg a vallási kisebbségeket.

“Húsvét szent ünnepét egy förtelmes merénylet vérrel szennyezte be, sok ártatlan embert a halálba rántva, nagyrészt családokat a keresztény kisebbségből” – mondta Ferenc pápa a Mennyek Királynője imádság végén.

“Az ország polgári hatóságaihoz és az állam minden szektorához fordulok, hogy tegyenek meg mindent a biztonság és nyugalom helyreállítása érdekében” – fogalmazott. “Újból megismételem: az erőszak és a gyilkos gyűlölet csak fájdalomhoz és romboláshoz vezethet. A tisztelet és a testvériesség az egyetlen út a békéhez” – hangsúlyozta a pápa.

Az egyházfő húsvét ünnepéhez kapcsolódóan arra hívta fel a keresztény hívőket: ne hagyják, hogy gondjaik és aggodalmaik eluralkodjanak rajtuk. A húsvét üzenete a remény – emelte ki Ferenc pápa.

Több ezren gyűltek össze húsvét hétfőn a Szent Péter téren, hogy meghallgassák az egyházfő Mennyek Királynője imáját, amely a nagyszombat és pünkösd közötti időszakban az Úrangyala (Angelus) imádság helyett hangzik el.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2016. augusztus 18.
Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter (j) átadja a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést Bayer Zsolt írónak, újságírónak, szerkesztőnek, a Magyar Hírlap munkatársának az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából a Pesti Vigadó dísztermében tartott ünnepségen 2016. augusztus 18-án.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.