A következő élő közvetítés része Brüsszeli robbantás: szögekkel teli pokolgépeket találtak

Bakondi: Magyarországon nincs terrorfenyegetés

Bakondi György szerint Magyarországon nincs terrorfenyegetés, de a brüsszelihez hasonló, súlyos eseményeknél „ellenőrizni kell a szálakat”, ezért rendelték el a 2-es szintű terrorkészültséget.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója azt mondta: a helyzet tisztázásáig a kormány helyesnek látta bevezetni a fokozott készültséget, amelyet akkor lehet elrendelni, ha „ellenőrzött, vagy részben ellenőrzött információk szerint kockázatnak van kitéve az ország”.

Bakondi szerint a brüsszeli események nincsenek összefüggésben Salah Abdeslam múlt pénteki letartóztatásával, mert a véghez vitt terrorcselekmények nagyobb felkészülést és szervezést igényeltek. A felderítést nehezíti, hogy a terrorista szervezetek „mély konspirációban” működnek, kvázi titkosszolgálati módszereket alkalmazva.

A belbiztonsági főtanácsadó szerint „beigazolódtak azok a kormányzati prognózisok, amelyek szerint a tömeges illegális migráció közbiztonsági válsághelyzetet idéz elő és nemzetbiztonsági kockázatot rejt, ezért az ellenőrzés nélküli beáramlást meg kell szüntetni”.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik