Nagyvilág

Gambiai menekült ölhette meg az amerikai bébiszittert

Még januárban halt meg Ausztriában az amerikai nő, kiderült, hogy egy gambiai férfi fojtotta meg. Az illetőt Svájcban fogták el.

Az osztrák ügyészség szerint gyilkosság áldozata lett az az amerikai nő, akinek holttestét januárban találták meg. A 25 éves Lauren M. bébiszitterként dolgozott, az őt felfogadó ember hívta a rendőrséget, hogy M. nem vette fel a megszokott időben a gyerekeket az iskolánál – írja a Local osztrák kiadása.

A tűzoltók segítségével tudtak csak a fiatal nő lakására bejutni, és ott szörnyű látvány tárult eléjük: a nő félmeztelenül feküdt hason egy matracon, körötte gyertyák égtek. Halott volt ekkor, halálát az első jelek szerint fulladás okozta.

Nina Bussek szóvivő elmondta a Kurier bulvárlapnak, hogy igaz a hír, emberölésként kezelik az ügyet, valaki ugyanis megfojtotta a nőt. Az is kiderült a lap szerint, hogy megtalálták annak a DNS-ét a nő testén, aki együtt élt vele a lakásban.

A gyanúsítottat el is fogták Svájcban: a 23 éves gambiai Abdou I. menekültkérelmét elutasították a hatóságok, ezután költözött a nőhöz. A gyilkosság után Svájcba szökött, egy ottani menedékkérőknek felállított központban fogták el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik