Nagyvilág

Meggyulladt a sokkolótól egy férfi, aki benzinnel támadt a rendőrökre

Meggyulladt az elektromos sokkoló szikrájától egy férfi, rendőri intézkedés közben, Sydneyben, hétfőn. A szomszédok azért hívtak rendőrt az 51 éves gyanúsítottra, mert láncfűrésszel akart kivágni egy villanypóznát.

Amikor a járőrök kiérkeztek, a férfi agresszíven reagált a közeledésükre. Elkezdett benzint locsolni az egyenruhások, meg az addigra szép számmal összeverődött bámészkodók felé. A rendőrök ekkor döntöttek úgy, hogy megpróbálják paprikaspray, és elektromos sokkoló segítségével ártalmatlanná tenni a gyanúsítottat.

Locsolkodás közben azonban a férfi a saját ruháját is összebenzinezhette, mert a sokkoló szikrája azonnal lángra lobbantotta. A rendőrök hamar eloltották a lángokat, a láncfűrészes féri pedig gyorsan bemenekült a házába.

A rendőrök, parancs nélkül nem mehettek be utána, így egy órán át könyörögtek neki, hogy jöjjön ki. Végül a rendőrség egy specialistát küldött a helyszínre, akinek sikerült meggyőznie a gyanúsítottat, hogy adja meg magát.

A férfit jelenleg rendőri felügyelet mellett kórházban ápolják. Kisebb égési sérülései vannak, az állapota stabil. Még egy ember került kórházba az incidens miatt: egy idősebb, bámészkodó férfinak a szemébe ment egy kevés a benzinből.

A rendőrök által használt sokkoló okozott már hasonló problémát. Még 2012-ben, amerikai határőrök egy autóban ülő férfi ellen vetették be az elektromos fegyvert. A jármű kigyulladt, az egyenruhások pedig végignézték, ahogy a gyanúsított halálra ég.

(via ABC News)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik