Nagyvilág

Sokkolóval égettek halálra egy sofőrt határőrök – videó

Égő autó (égő autó, )
Égő autó (égő autó, )

Nem akart kiszállni az autóból, ezért elektromos sokkolóval lőttek rá. Az autó kigyulladt, de a határőrök nem siettek a segítségére. Inkább eltávolodtak, és végignézték, ahogy a férfi halálra ég.

Sokkoló videófelvételt tett közzé az amerikai NBC televízió határőrök egy félresikerült akciójáról, amint az egyik határőr autójának fedélzeti kamerája rögzített. A jelenet még 2012 márciusában játszódott le a kaliforniai Pine Valley-ben, ahol a határőrök pár perces üldözés után állították meg Alex Martint, aki utána nem szállt ki a járműből.

Ezért az egyik határőr zseblámpájával betörte az utas oldali ablakot, majd egy elektromos sokkolóval lőtt az utastérbe. Ahol ebben a pillanatban egy erős robbanás történt, és pillanatokon belül az egész autó lángolni kezdett. A sofőr az autóban égett halálra, miközben a határőrök menekülő fogták, ahelyett, hogy segíteni próbáltak volna.

Az áldozat családja pert indított az amerikai határőrség ellen. Ügyvédjük elmondása szerint Martin már 22 órája vezetett, és eltévedt, amikor a civil ruhás határőrök a jelöletlen autóikkal meg akarták állítani. Szerinte a megzavarodott Martin megijedt és azért nem állt meg. Amikor pedig már megállt, miután kerekeit egy szöges akadály kilyukasztott, a határőrök akkor sem azonosították megfelelően magukat.

Az ügyvéd, Gene Iredale szerint az autóban kiborulhatott a benzineskanna, és az lobbanhatott be, amikor az egyik határőr belőtt az elektromos sokkolóval. Az ügyvéd közölte azt is: a határőrség eleinte azt mondta, hogy a videófelvétel eltűnt, az FBI-nak azonban sikerült megtalálnia. 

Olvasói sztorik