Nagyvilág

15 hónap börtönt kapott a kutyaverő fiatal

Ezen felül egy életre eltiltották attól, hogy állatokat tartson, miután brutálisan szétvert egy kölyökkutyát. Nem Magyarországon. Új-Zélandon.

Egy új-zélandi bíróság 15 hónapig tartó börtönbüntetésre ítélt egy 18 éves férfit, aki annyira megvert egy féléves keverék kutyát, hogy az állatot el kellett altatni – jelentette a helyi sajtó. A Christchurchben élő Logan Smoort ezenfelül egy életre eltiltották az állattartástól a kutyaverés miatt. Az eset a helyi állatvédők közlése szerint a legrosszabb volt, amit valaha láttak.

A Kia nevű ebet akkor verte meg Smoor, amikor apja külföldre utazott, és rábízta a kutya gondozását. A kutyát az apa vitte el az SPCA állatvédelmi szervezethez, miután hazatérve látta, hogy fájdalmai vannak. Az állatorvosi vizsgálat alatt kiderült, hogy Kiának 11 csonttörése volt (eltört az állkapcsa, három lába, valamint több bordája és a koponyája is), jobb szemére megvakult, és éhezett.

kia kutya

Az SPCA közlése szerint a kutyakölyöknek olyan fájdalmai voltak, hogy nem tudott inni, enni és még vizelni sem. Sérülései olyan súlyosak voltak, hogy végül kénytelenek voltak elaltatni.

Az SPCA cantentburyi szervezetének vezetője üdvözölte a bíróság döntését, hogy letöltendő börtönbüntetésre ítélték Smoort, akit a kutyakínzás mellett egy nő elleni támadásban is bűnösnek találtak. Barry Helem közlése szerint az eset megerősíti azoknak a kutatásoknak az eredményeit, amik kapcsolatot mutattak ki a fiatalkorban bekövetett állatkínzások és az emberek elleni támadások között.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik