Nagyvilág

Életet is mentenek a magyar orvosok Görögországban

A Magyar Vöröskereszt egészségügyi gyorsbeavatkozó egységgel vesz részt a menekültek ellátásában.

A Magyar Vöröskereszt pénteken újabb egészségügyi gyorsbeavatkozó egységet küldött a menekültválság sújtotta görögországi Idomenibe.

Az első csapat az elmúlt tíz napban csaknem ezer embernek nyújtott valamilyen ellátást, negyven százalékuk gyermek és csecsemő volt. A legtöbb esetben felső légúti megbetegedéseket, a hosszú gyaloglás okozta sérüléseket, a túlterheltség miatti rosszulléteket és kisebb belgyógyászati problémákat kellett kezelni.

24.hu / Neményi Márton
24.hu / Neményi Márton

Egy négyéves szíriai kislányon életmentő beavatkozást hajtottak végre, mert légúti elzáródása volt és nem kapott levegőt. Egy férfinak a lábába operált fém rögzítő körül begyulladt a szövet, őt is ellátták. Olyan eset is előfordult, hogy egy paralízises menekültet és szintén bénult édesanyját a magyar csapat kísérte át a görög-macedón határon.

Az első csapat vasárnap érkezik haza Görögországból. A második, hattagú misszióval két orvost küldtek, egyikük az osztrák vöröskereszttől érkezett, a másik egy magyar gyermekorvos. Várhatóan két hétig lesznek a térségben. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik