Nagyvilág

Ötven évet kapott pedofíliáért egy brit életmentő

A Walesben élő, 22 éves vízi-életmentő, Gareth Vincent Hall az interneten ismerkedett össze egy tízéves amerikai lánnyal, későbbi áldozatával. Miután a gyerek bizalmába férkőzött, személyes találkozót beszélt meg vele.

A férfi az Egyesült Államokba repült, autót bérelt és a kislányt a nagyszülei házánál felszedte. Később egy parkban, majd egy hotelszobában is lefeküdt vele. Hall ezután visszatért Nagy Britanniába, a munkájához. Gyerekeket tanított úszni egy önkormányzati fenntartású uszodában Caernarfonban.

Gareth Vincent Hall rendőrségi fotója
Gareth Vincent Hall rendőrségi fotója

Egy hónappal később a férfi ismét Amerikába repült, hogy egy másik lánnyal találkozzon. A chicagói O’Hare repülőtéren tartóztatták le.

A férfi a bíróságon azt vallotta, hogy azért feküdt le a lánnyal, mert azt hitte, hogy már nagykorú. Jay McAlpin bíró viszont azt válaszolta, hogy a kislányról készült fotók alapján, egy épelméjű embernek tudnia kellett volna, hogy túl fiatal ahhoz, hogy belegyezzen egy szexuális kapcsolatba. „Nem hiszem, hogy ez egy ártatlan tévedés volt, meg fogja kapni a büntetést, amit megérdemel” – mondta a bíró.

Hall négyrendbeli nemi erőszakot, két ugyancsak súlyos szexuális bűncselekményt és egyrendbeli, gyermek ellen elkövetett szexuális zaklatást vallott be. Ötven év, amerikai börtönben letöltendő büntetést kapott.

John Volmert, Hall ügyvédje sokallta büntetést. Azt mondta, a védence tényleg azt hitte, hogy a lány legalább 16-17 éves lehet. Ez még mindig kiskorúságnak számít, vagyis Hall így is bűncselekményt követett el, de nem érdemelt ennyire súlyos büntetést.

Hall amerikai ügyének hatására hazájában, Nagy Britanniában nyomozni kezdett ellene a rendőrség.

(via Metro)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik