Nagyvilág

Trump minisztere lenne az amerikai neonáci vezér

David Duke a holokauszt tagadásának elismert nemzetközi szószólója, most felszólította híveit, hogy Trumpot támogassák az amerikai elnökválasztáson.

Egyre nagyobb támogatottságnak örvend az amerikai elnökválasztás kampányában a szélsőjobbosok között Donald Trump. Ennek egyik erős jele, hogy David Duke korábbi Ku Klux Klan vezető közölte híveivel, hogy áruló, aki nem Trumpra szavaz. Duke nem állt le ezzel, közölte, ha Trump hatalomra jut, szeretne a külügyminisztere lenni.

Trump elkövetett egy baklövést azzal az Independent szerint, hogy nem igyekezett azonnal elhatárolódni a fehér felsőbbrendűséget hirdető Duke-tól. Duke amúgy meglepően pacifista, állítja, sok mindenben nem ért egyet Trumppal, de ő az egyetlen vezető, aki meg tudja kímélni Amerikát a külföldi háborúktól.

Duke amúgy a zsidókat és cionistákat is szereti, Izraelt rendszeresen támadja, valamint az európai amerikai érdekeket képviseli. Vallja, hogy ez semmiben sem különbözik attól, mint a feketék vagy zsidók érdekérvényesítése.

Az amerikai radikális szervezeteket listázó Southern Poverty Law Center szerint Duke amúgy a szélsőjobb legelismertebb figurája, neonáci és a holokauszttagadás egyik nemzetközi szószólója. Duke amúgy állítja, ő megpróbálta megreformálni a Ku Klux Klant is, hogy erőszakmentes szervezetté váljon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik