Nagyvilág
Martinsville, 2011. július 2.
A Ku Klux Klan (KKK) Lázadó Brigád Lovagjai nevű helyi szervezetének tagjai meggyújtják fákjáikat a keresztégető szertartáson a szervezet egyik tagjának magánbirtokán a Virginia állambeli Martinsville-ben, 2011. július 2-án. Virginia állam területén az utóbbi időben a Ku Klux Klan három helyi szervezete bukkant újra fel, összejöveteleket, keresztégetéseket tartva és új tagokat toborozva. A KKK egy titkosan szerveződő, szélsőséges, amerikai, fehér fajvédő szervezet. A személyazonosságot elfedő köntösökbe, csúcsos maszkokba öltözött tagok összejövetelein elhangzó beszédek visszatérő témája a melegek egyenjogúsága feletti harag, a népesség bőrszín szerinti összetételének megváltozása, és színes bőrű elnök iránti ellenérzés. A KKK tagjai azt mondják, nem gyűlöletről szól a szervezet, hanem csak büszkék saját fajukra. Az első Ku Klux Klant 1865. december 24-én Tennessee államban alapították. (MTI/EPA/Jim Lo Scalzo)

Trump minisztere lenne az amerikai neonáci vezér

24.hu
24.hu

2016. 03. 03. 08:30

David Duke a holokauszt tagadásának elismert nemzetközi szószólója, most felszólította híveit, hogy Trumpot támogassák az amerikai elnökválasztáson.
Korábban a témában:

Egyre nagyobb támogatottságnak örvend az amerikai elnökválasztás kampányában a szélsőjobbosok között Donald Trump. Ennek egyik erős jele, hogy David Duke korábbi Ku Klux Klan vezető közölte híveivel, hogy áruló, aki nem Trumpra szavaz. Duke nem állt le ezzel, közölte, ha Trump hatalomra jut, szeretne a külügyminisztere lenni.

Trump elkövetett egy baklövést azzal az Independent szerint, hogy nem igyekezett azonnal elhatárolódni a fehér felsőbbrendűséget hirdető Duke-tól. Duke amúgy meglepően pacifista, állítja, sok mindenben nem ért egyet Trumppal, de ő az egyetlen vezető, aki meg tudja kímélni Amerikát a külföldi háborúktól.

Duke amúgy a zsidókat és cionistákat is szereti, Izraelt rendszeresen támadja, valamint az európai amerikai érdekeket képviseli. Vallja, hogy ez semmiben sem különbözik attól, mint a feketék vagy zsidók érdekérvényesítése.

Az amerikai radikális szervezeteket listázó Southern Poverty Law Center szerint Duke amúgy a szélsőjobb legelismertebb figurája, neonáci és a holokauszttagadás egyik nemzetközi szószólója. Duke amúgy állítja, ő megpróbálta megreformálni a Ku Klux Klant is, hogy erőszakmentes szervezetté váljon.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.