Nagyvilág

Szijjártó: Magyarország és az Egyesült Arab Emírségek egyetért

Szijjártó Péter egyetértett az Egyesült Arab Emírségek külügyminiszterével abban, hogy az Európára háruló migrációs nyomásnak és a bevándorlási krízisnek mindaddig nem lesz vége, amíg nem tudnak békét teremteni Szíriában, nem viszik sikerre a terrorellenes küzdelmet és nem vetnek véget a nyitott határok politikájának az Európai Unió külső határainál. Erről a külgazdasági és külügyminiszter telefonon tájékoztatta az MTI-t a Perzsa (Arab)-öböl menti országokban tett látogatása első napján.

A Sejk Abdalláh bin Zájid Ál-Nahajannal folytatott tárgyalásokból kitűnt, hogy nem csupán Európa középső felében látják így a bevándorlás kérdését, hanem az Arab-öbölben is – jegyezte meg Szijjártó Péter.

A miniszter nehezményezte, hogy a bevándorlási válság gyökereinek kezelésében kevés az előrehaladás. “A közel-kelet konfliktusai folyamatosan tovább mélyülnek, az Iszlám Állam elleni harcból egyelőre hiányzik az áttörő siker, és a külső határok megvédésének fontosságáról az európai vezetők csak beszélnek és nem történik ebben a tekintetben semmi” – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik