Nagyvilág

Nyolc év letöltendőt kapott a férfi, aki rálőtt egy holttestre

Nincs tovább: Ausztrália legfelsőbb bírósága szerint is bűnös gyilkossági kísérlet elkövetésében Daniel James Darrington, a férfi, aki azért állt bíróság előtt, mert rálőtt egy holttestre. A 39 éves Darrington nyolc év letöltendő börtönbüntetést kapott.

Az ügy 2014 márciusában kezdődött. Darrington, és egy ismerőse, a 31 éves Rocky Matskassy egy melbournei házban összevesztek valamin, a vita aztán verekedéssé fajult. Miután a mindketten kicsit lehiggadtak, Matskassy állítólag kiment a fürdőszobába lemosni az arcáról a vért, majd egy pisztollyal a kezében tért vissza, és fenyegetőzni kezdett.

Darrington és Matskassy újra egymásnak estek. A fegyver eldördült, a fiatalabb férfi összeesett. A vádlott ez után még kétszer belelőtt a földön fekvő testbe. Darringtont nem lehetett gyilkossággal megvádolni, hiszen az áldozattal már az első lövés végzett, ami baleset volt.

A rendőröknek, Darrington egyébként azt mondta, hogy szánalomból lőtt rá még kétszer Matskassy-re. Úgy látta, a férfi haldoklik, de nagyon szenved, ezért akart könnyíteni a sorsán. Az ügyvédje viszont végig úgy érvelt, hogy teljesen mindegy, mit hisz valaki, a törvénynek azt kell vizsgálnia, hogy mit tett. Innen nézve pedig egy holttestbe belelőni nem bűncselekmény.

A bíróság szerint azonban egy tett megítélésekor nagyon is számít a szándék. Darrington pedig gyilkolni akart, amikor a második és harmadik lövést leadta. Az ítélet jogerős.

(via The Independent)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik