Nagyvilág

Rálőtt egy hullára: elítélték gyilkossági kísérletért

Bűnösnek találta gyilkossági kísérletben, és elítélte a melbournei bíróság Daniel Darringtont, mert belelőtt egy holttestbe – írja a brit Metro.

Darringtonnak volt egy vitája egy Rocky Matskassy nevű férfivel, ami nagyon elmérgesedett. Összeverekedtek, véletlenül elsült egy fegyver, a lövedék pedig eltalálta Matskassyt. A férfi eszméletlenül esett össze. Darrington ez után belelőtt a földön fekvő áldozatba.

Mivel az első lövés, ami Matskassy halálát okozta nem volt szándékos, a bíróság nem ítélhette el gyilkosságért Darringtont. A második lövésért megint nem: hiszen egy holttestet nem lehet meggyilkolni. Ha viszont Darrington nem tudta, hogy Matskassy már halott, akkor egyértelmű, hogy a második lövéssel meg akarta ölni, vagyis gyilkossági kísérletet követett el.

„A lényeg nem az, hogy Darrington azt hitte-e, hogy a másik férfi életben van, vagy sem. A lényeg a tény, hogy akkor már halott volt. Ha pedig valaki egy holttestet próbál megölni, azt nem lehet elítélni gyilkossági kísérletért” – mondta el védőbeszédében John Desmond, Darrington ügyvédje, de a bíróság nem fogadta el az érvelést.

Több jel utalt arra, hogy Darringtonnak tényleg szándékában állt megölni Matskassyt. Amikor először kikérdezték a rendőrök, azt mondta, azért adta le a második lövést, mert Matskassy „nagyon szenvedett.” A vádlott autójának hátsó ülése nejlonnal volt letakarva, amikor a nyomozók átvizsgálták. Darrington tagadta, hogy azért, mert meg akart volna szabadulni a holttesttől. Azt vallotta, hogy először kórházba akarta vinni Matckassyt, de nem szerette volna összevérezni az autóját.

Darrington büntetéséről később dönt majd a bíróság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik