Nagyvilág

A közmédia szerint kiabáltak a menekültek, de a rendőrség rájuk szólt és abbahagyták

Feszült a helyzet a görög-macedón határon, míg a szerb-horvát átkelőnél nyugodtabbak a kedélyek, írja az MTI, a közmédiára hivatkozva. Az M1 helyszíni tudósítója elmondta, hogy a görög-macedón határ melletti Idomeninél, több mint tízezer menekült várakozik a táborban.

Ez a szám folyamatosan nő, és a közmédia szerint vele együtt a feszültség is. A tudósító hozzátette, kedd reggel több száz újabb menekült érkezett Idomenibe. A görög bevándorlásügyi miniszter szerint, már 30 ezernél is több menekült torlódott fel Görögország teljes területén, és ha továbbra is ennyire akadozik a haladásuk a Balkánon, ez a szám márciusban akár a 70 ezret is elérheti.
Szerdára virradóra hatalmas eső volt Idomeninél, ezért sártengerré változott a tábor. Több civil szervezet attól tart, hogy humanitárius katasztrófa következik be a görög-macedón határon.

A szerb-horvát határon a közmédia szerint kevésbé kiélezett a helyzet. A rendőrség nagyobb erőket vezényelt a környékre, hogy ne nőjön a feszültség, és ne terjedjenek tovább az indulatok. Az M1 tudósítója egy egészen kiélezett helyzetről is beszámolt, ugyanis

nemrég kiáltozni kezdtek a menekültek, a rendőrök azonban rájuk szóltak, és ennek hatására abbahagyták.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik