Nagyvilág

Közösségi oldalakon talált rá áldozataira a perferz sorozatbetörő

Bíróság elé állt Kaliforniában egy 44 éves férfi, aki a rendőrség közlése szerint legalább 33 fiatal főiskolás lány lakásába tört be, miután közösségi oldalakon keresztül kiderítette a címüket. A helyi sajtóban megjelent hírek szerint  Arturo Galvan a Facebookra és Instragrammra feltöltött fényképen alapján, a helymeghatározó funkció segítségével talála meg áldozatai lakását.

A rendőrség közlése szerint Galvana több mint negyedmillió dollár értékben rabolt a fősikolás lányoktól, akiktől főleg ékszereket és laptopokat vitt el. Valamint fehérneműket. A házas, háromgyerekes férfi nem csak kirabolta áldozatait, hanem követte, és kukkolta is őket.

Egyikük a CBS Los Angelesnek elmondta: egy héttel azután, hogy feltörték az autóját, egy férfit látott meg az ablaka előtt, ahogy befelé bámul hálószobájába. Majd pár nappal később akkor tört be a fürdőszobába, amikor lakótársa is otthon volt. “Halálra rémültem. Soha többen nem tudtam ott aludni, még aznap este elköltöztem” – mondta el a főiskolás lány.

Galvant kedden állították bíróság elé a Fullerton városában, és annak környékén elkövetettbetörések miatt. A tavaly decemberben letartó férfi ártatlannak vallotta magát az ellene felhozott vádakban.

A rendőrség az esettel kapcsolatban azt tanácsolta az embereknek, hogy soha ne engedélyezzék a tartózkodási hely megadását, amikor fényképeket töltenek fel a közösségi oldalakra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik