Nagyvilág

Egy acélmunkás véletlenül megette főnöke félmilliós kutyáját

Eljárást indítottak a Kínában egy acélmunkás ellen, aki egy rúddal agyonverte, majd szobatársaival együtt megette főnöke kutyáját, egy félmillió forintot érő corgit – jelentette a helyi sajtó. A helyi rendőrség közlése szerint a Zhang nevű férfi a rendőröknek elmondta: azt hitték, hogy csak egy kóbor kutyát találtak, és nem gondolták volna, hogy ilyen drága ebet ettek meg.

Zhang főnöke öt éve 12 ezer jüant fizetett a kölyök corgiért, akit lányának vásárolt. Az eb két hete pénteken tűnt el. Mint kiderült, Zhang egy nyilvános vécében ölte meg a kutyát, majd a tetemet magával vitte a munkásszállóba, ahol szobatársaival együtt megnyúzták, és előkészítettek a húst. Majd másnap megették.

Az, hogy kinek a kutyáját fogyasztották el, azután derült ki, hogy tulajdonosa –aki egyben annak az acélműnek is a tulajdonosa, ahol mindhárman dolgoztak – nyolcezer jüanos nyomravezetői díjat ajánlott fel a corgiért. Egy másik dolgozó jelentkezett, hogy látta, ahogy Zhang megöl egy, a leírásnak megfelelő ebet.

Zhang a rendőrségnek beismerte, hogy mit tett, és lopás vádjával indítottak eljárást ellene. A két másik férfi pedig ki lett rúgva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik