Nagyvilág

11 millióért építenek luxusvécét a hercegnő háromnapos látogatására

A thai és kambodzsai királyi családok elvesztették a kapcsolatukat a valósággal – vélik egyesek.

11 millió forintnyi összegért építettek saját vécét Maha Chakri Sirindhorn thai hercegnőnek, aki Kambodzsa legszegényebb részébe látogat. A nyolc négyzetméternyi épületet két hétig építették. Ezért a pénzért egy átlagos kambodzsainak 66 évet kell dolgoznia.

A hercegnő három napig lesz Kambodzsában, ahol felavat egy egészségügyi intézményt, részt vesz egy technológiai intézet alapkő-letételén és találkozik a kambodzsai királlyal. Azt nem kötötték a kambodzsaiak orrára, hogy ki állja a számlát, az viszont kiderült, hogy a három nap leteltével a „királyi” mosdó méregdrága berendezését kidobják, a bódét pedig irodaként fogja hasznosítani a helyhatóság.

Europress
Europress

Kambodzsában egyébként sok embernek nemhogy királyi, hanem semmilyen vécéje nincs, de még az iskolák harmada is nélkülözi a mellékhelyiséget. A fenti képen egy átlagos vidéki család latrinája látható. „A királyi családok teljesen elvesztették a kapcsolatot a thai és kambodzsai emberek hétköznapi valóságával” – nyilatkozta Andrew MacGregor Marshall újságíró, aki a thai demokráciatörekvésekkel foglalkozik. (The Guardian)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik