Nagyvilág

Életfogytiglani börtönre ítéltek egy négyéves gyereket Egyiptomban

Rendzavarás, állami tulajdon megrongálása, és gyilkosság is van a négyéves Ahmed Mansour Karni számláján egy kairói bíróság szerint. A fiút, 115 társával együtt életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték. A bűncselekményeket állítólag két évvel ezelőtt, vagyis kétévesen követte el. A gyermek egyelőre nincs rendőrkézen, de körözést adtak ki ellene.

A vád szerint Mansour részt vett egy erőszakossá vált megmozdulásban 2014-ben, s közben a következő bűncselekményeket követte el: négyrendbeli emberölés, nyolcrendbeli gyilkossági kísérlet, az egészségügyi minisztérium tulajdonának megrongálása, rendőrök és katonák fenyegetése, illetve járműveik megrongálása.

Az egyik védő, Faisal a-Sayd szerint az, hogy a gyermek neve is ott van a vádlottak listáján, azt bizonyítja, hogy a bíró el sem olvasta az ügy aktáit, hiszen az iratokhoz csatolta Mansour születési anyakönyvi kivonatát.

Egy másik ügyvéd Mohammed Abu Hurira azt mondta, „a józanész már jó ideje öngyilkos lett Egyiptomban, az országot egy csapat őrült irányítja.”

(via Jerusalem Post)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik