Nagyvilág

Holttest és vagyonnyi készpénz volt a lefoglalt tehergépen

Vér szivárgott ki egy amerikai teherszállító repülőből miközben újratöltötték a zimbabwei Harare Nemzetközi repülőtéren. A hatóságok azonnal lefoglalták a gépet, amin egy holttest mellett, több millió dél-afrikai rand (1 rand kb. 18 forint) készpénzt találtak – írja a BBC.

A Western Global Airlines gépe Németországból tartott a Dél-Afrikai Köztársaságba. A kapitány technikai okból nem tervezett landoláshoz kért engedélyt először Mozambikban, majd miután ezt megtagadták tőle, Zimbabwében. Amikor a Harare személyzete észrevette, hogy vér szivárog a gépből, azonnal értesítették a hatóságokat.

David Chawota, rendőrfőnök azt nyilatkozta a Herald című helyi lapnak, hogy a repülőgép a South African Reserve Bank nevű pénzintézetnek vitt volna szállítmányt, de mivel még folyik a nyomzás, nem árult el részleteket. A bank egyik vezetője Pradeep Maharaj azt mondta, ők úgy tudják, hogy a gépen talált holttest egy potyautasé lehetett. A bank mindenben együttműködik a hatóságokkal, hogy minél előbb hozzájussanak a géppel együtt lefoglalt szállítmányhoz – tette hozzá Maharaj.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik