Nagyvilág

Két vonat frontálisan ütközött Németországban, többen meghaltak, videó

A bajorországi Bad Ailung közelében ment egymásnak a két vonat. Tíz halott van, magyar áldozatról egyelőre nem tudnak.
Galéria
Fotó: MTI/EPA/Josef Reisner

A baleset Holzkirchen és a Rosenheim megállók között történt, egyelőre csak annyit tudni, hogy legkevesebb tíz ember meghalt és 80 megsebesült. A sérültek közül tizenötnek válságos az állapota. Szijjártó Péter magyar külügyminiszter azt mondta, egyelőre nem tudnak magyar áldozatokról, de még tudakozódnak.

(MTI/AP/Matthias Schrader)
(MTI/AP/Matthias Schrader)

A vonatokon többnyire munkába tartó ingázók utazhattak, gyerekek a farsangi iskolai szünet miatt valószínűleg nem voltak köztük.

A Bayerische Rundfunk bajor tartományi közszolgálati műsorszolgáltató társaság és a helyi hírportálok jelentései szerint a személyszállító vonatok több kocsija kisiklott. A baleset okában szerepet játszhatott az erdős-hegyes helyszín is: ugyanis e szakasz előtt és után is kétvágányú a pálya, ellenben itt egy sínpár van, szóval vagy a szemaforok nem jeleztek jól, vagy az egyik vonatvezető hagyta a piros jelzést figyelmen kívül.

Nyolc mentőhelikopter és rengeteg mentőautó érkezett a helyszínre, de épp a terepviszonyok miatt nehéz a mentés. A sérülteket a helikopterek és a vágányok melletti hajócsatornán csónakok viszik el. A baleset okára a “fekete dobozok” vizsgálata adhat választ, a háromból az egyik adatrögzítőt még keresik. Erről itt olvashat bővebben.

(BBC, AP)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik