Nagyvilág

Három napot élt túl a föld alatt a 12 éves kutyus

Épphogy megúszta élve egy 12 éves németjuhász-kutya, hogy 72 órát töltött egy víznyelőben az egyesült államokbeli Missouriban – számolt be a CNN.

A kutya január utolsó hetében tűnhetett el (a CNN február 4-et ír, valószínűleg tévesen – a szerk.), a Kansas city-től északra fekvő Parkville-ben. A Maverick névre hallgató négylábú annak ellenére kóborolt el, hogy úgynevezett „láthatatlan kerítés” nyakörvet viselt – mondta Lisa Van Valkenburgh a hírcsatornának.

A gazdi attól tartott, hogy kedvence a házukhoz közeli, befagyott tóba fulladt bele. Több napi kutatás után Lisa az út mellett sétált, amikor nyöszörgést hallott a föld alól. Először azt gondolta, háziállata a csatornába szorult, de végül egy segítségére siető férfi kiszúrta a víznyelőt a padkától nem messze.

Mavericket élve temette el a lyuk, és egy hajszálon függött az élete. A család hiába próbálta kihúzni a szerencsétlenül járt ebet, félő volt, hogy a lyuk még jobban beomlik az ásás következtében.

Lisáék végül a hatóságok segítségét kérték. A mentőcsapatnak több mint két órába telt, hogy kiszabadítsa Mavericket, aki annyira kiszáradt és legyengült, hogy azonnal az állatkórházba vitték.

A kutya szája felrepedt és földet is nyelt, de már el is hagyhatta a kórházat, hogy csatlakozzon gazdijához és barátaihoz: a család három másik kutyájához és egy macskához.

Lisa szerint Maverick igazi túlélő: még az örökbefogadása előtt elütötte egy autó, sőt, egy mosómedvecsapda is kis híján végzett vele. Lehet, hogy öreg kutyus, de igazi harcos – írta a CNN.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik