Élet-Stílus

Két hónapig várt a kórház kapujában halott gazdijára a hűséges kutya

November elejétől egészen január közepéig várakozott halott gazdájára egy nyolcéves keverék kutyus egy kórház előtt a spanyolországi Antequera városában, miután a férfit oda beszállították – jelentette a helyi sajtó. „Minden nap ott várt a kórház kapujában, nem sejtve, hogy gazdája soha nem fog felbukkanni, hogy hazavigye” – mondta el Patitas Andaluzas állatvédelmi szervezet szóvivője.

A hűségesen várakozó kutya jelenléte egy idő után persze feltűnt az kórház dolgozóinak, betegeknek és az őket meglátogató rokonoknak, akik rendszeresen adtak ételt és vizet az ebnek, aki jószívű állatbarátoktól még egy takarót is kapott, hogy legyen hol aludnia.

spanyol hachiko02

Sőt, a beszámolók szerint még más kutyák is csatalakoztak hozzá, miközben hiába várakozott elhunyt gazdijára, akiről a kórház a jogszabályok miatt nem adhatott ki semmilyen információit az eb történetét bemutató spanyol sajtónak.

spanyol hachiko01

A kutyust végül január közepén a Patitas Andaluzas állatvédői vették magukhoz, és találtak neki egy helyet egy madridi menhelyen. A közösségi oldalakon csak a spanyol Hachikóként emlegetett kutya most a spanyol fővárosban várja, hogy valaki örökbe fogadja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik