Nagyvilág

Egyedül utazott az utasszállítón a kínai nő, míg az állomáson 100 ezren taposták egymást

A kínai nőt a világ legszerencsésebb légi utasának tartják, egyedül utazott egy járaton, nem kellett a hangosan síró kisbabák és a háttámláikat döntögető utastársak miatt idegeskednie.

Olyan boldognak éreztem magam, ritka és új élmény volt számomra. Úgy éreztem magam, mint egy rocksztár

mondta a BBC-nek a fiatal nő, aki az utaskísérőktől és a pilótától is személyre szabott szolgáltatást kapott.

Weibo.com
Weibo.com

A kínai újévi vakációra hazafelé tartó tömegek a hét elején azért választottak korábbi járatokat, mert a Vuhan tartomány középső részén tomboló hóvihar miatt sok gép, így Csang, “a legszerencsésebb utas” CZ2833 számú járata is késett. Ő azonban kitartott az eredeti járat mellett, így ő volt az egyetlen utas, miközben a többi utas szinte taposta egymást.

kína vonat guangzhou02

Erre volt példa Kuangcsuo vasútállomásán, ahol a hó okozta hatalmas késések körülbelül százezer embert zsúfoltak össze. A kínai újévkor ugyanis az országban valóságos népvándorlás indul, amikor százmilliók kelnek útra, hogy átszeljék az országot, hogy hazatérjenek.

Az üres gépen pózoló képeit Csang a Weibo nevű mikroblog platformon tette közzé, amit aztán rengetegen osztottak meg világszerte.  Csang ráadásul pontosan nem is tudta mennyibe került az “aranyjegye”, mert nem is ő, hanem a munkahelye fizette. Vélhetően nagyjából 1200 jüan lehetett a luxusút ára.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik