Nagyvilág

Baltával tört rá egy betörő a 92 éves bácsira, de végül rémülten szaladt el

A fiatal bűnöző könnyű prédának nézhette az egyedül élő idős férfit. Csak azt felejtette el, az Egyesült Államokban bárkinek lehet fegyvere.

Rossz célpontot választott egy betörő a kaliforniai San Jacinto városában, amikor fényes nappal betört egy 92 éves férfi házába, nem törődve azzal, hogy a tulaj otthon van. A húszas éveiben járó bűnöző előbb az ajtót próbálta bezúzni egy baltával, majd végül az ablakot betörve kezdett el bemászni Joe Milspa otthonába.

Azonban amikor már félig bent volt, hamar rájött arra, hogy könnyű prédának hitt áldozata nagyon is képes megvédeni magát. A második világháborús veterán férfi ugyanis ekkor már pisztollyal a kézben várta – jelentette a CBS Los Angeles.

Joe Milspa gun0

Milspa a televízió híradójának elmondta: könnyedén fejbe tudta volna lőni a betörőt a két szeme közé célzott lövéssel, de nem akarta megölni, és emiatt bajba kerülni. Inkább csak a férfi mellé, a falba adott le egy lövést, ami után a betörő fejvesztve menekülni kezdett. A helyi rendőrség közlése szerint olyan gyorsan szelelt el, hogy még a betöréshez használt fejszét, és más személyes tárgyakat is hátrahagyott.

Milspa, aki a 21 éven át dolgozott szerelőként a Los Angeles-i rendőrségnek, évtizedek óta fegyvertulajdonos, és még most is rendszeresen jár lőtérre, hogy magabiztosan tudja kezelni pisztolyát, ha arra lenne szükség. Ez a gyakorlat most nagyon is jól jött neki.

A betörőt egyébként a CBS közlése szerint még keresik a helyi hatóságok.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik