Nagyvilág

Nem kell tojni az Iszlám Államtól, van egy veszélyesebb csoport

Sziriai-lazadok(960x640).jpg (Array)
Sziriai-lazadok(960x640).jpg (Array)
Az al-Nuszra Front miatt kéne aggódni, akik ugyan nem támadják még a nyugatot, de ők is egy iszlám állam létrehozásában gondolkodnak.

Azt mondja az Institute for the Study of War és az American Enterprise Institute nevű két hadkutató szervezet, hogy az Iszlám Állam nem jelent akkora hosszútávú fenyegetést, mint a Szíriában (is) aktív Dzsabhat al-Nuszra, azaz al-Nuszra Front.

Az Independent cikke szerint a Nuszra – ami az al-Kaida terrorhálózat helyi leányvállalata – nem maradhat életben, el kell pusztítani ahhoz, hogy az al-Kaida ne jelentsen veszélyt Európára és az Egyesült Államokra.

Az iszlamista szervezetek ráadásul rossz irányba tolhatják el a világot: fenyegethetik a globális gazdaságot és a nyugati társadalmakat a szabadságjogok és polgárjogok megkurtítására ösztönzik.

Fred Kagan, a jelentés egyik szerzője szerint az al-Nuszra okosan kivár, nem támadja a nyugatot, a szövetséget keresi a mérsékelt szír ellenzékkel. Szerinte csak arra várnak, hogy egyesítsék a muszlimokat és globális dzsihádot indítsanak.

A Nuszra 2011-ben alakult, a céljuk pedig ugyanaz, mint az ISIS-nek, egy iszlám állam létrehozása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik