Nagyvilág

Vallásos szavazókra hajt Donald Trump, de nem nagy sikerrel

Misére is elment, ahol folyamatosan kapta az ívet a felekezettől és a tiszteletestől.

Komoly erőfeszítéseket tesz Donald Trump a vallásos jobboldaliak megnyerésére, vasárnap iowai kampánykörútján egy istentiszteletre is ellátogatott, ahol azonban nem is annyira burkolt kritikával illették a felekezet tagjai, és a tiszteletes.

Az egyik felolvasó az alázat fontosságáról beszélt. „El tudod képzelni, hogy a szem így szól a kézhez: nincs rád szükségem? Vagy hogy a fej rárivall a lábra: ki vagy rúgva, a munkád nem kell többé?” – mondta. Ez az amerikaiak számára kristálytisztán érthető utalás volt arra, hogy néhány éve Trump egy tévés valóságshow-t vezetett „Ki vagy rúgva” címmel, és ezzel a mondattal rivallt rá a résztvevőkre.

Pamela Saturnia tiszteletes asszony mondandója a választási kampány témáival találkozott. „Jézus ma azt tanítja nekünk, hogy eljött azokért, akik az egyházon kívül vannak, akiket a legkevésbé szeretnek, akiket a leginkább diszkriminálnak, akikről a legjobban megfeledkezünk a mi közösségünkben és a mi világunkban is” – mondta, majd konkrét példaként említette a szíriai menekülteket és a mexikói bevándorlókat, akik előtt Trump lezárná a határokat, illetve deportálná őket.

Trump az elmúlt hetekben több, nem túl sikeres próbálkozást tett a vallásos szavazók meghódítására, pártbeli legnagyobb riválisa, Ted Cruz ugyanis ebben a körben a legnépszerűbb. A milliárdos elnökjelölt-aspiráns a napokban a virginiai Libery egyetemen, az evangéliumi keresztények egyik legfontosabb egyetemén tartott beszédében „két korintusiról” értekezett, noha Pál apostol korintusiakhoz írt második leveléről lett volna szó. Ennek köszönhetően élcelődések tárgyává vált a vallásosak megszólítására tett törekvése. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik