Külföld

Molesztálás miatt kitilthatják a menedékkérőket egy belga uszodából

24.hu
24.hu

hírmunkás. 2016. 01. 25. 14:26

A női vendégek arra panaszkodtak, hogy a bevándorlók bámulják őket és fényképeket készítenek, legutóbb pedig egy 11 éves csúszdázó kislányt inzultált egy iraki férfi.

A tengerparti Koksijde polgármestere szerint a női vendégek arra panaszkodtak, hogy a bevándorlók bámulják őket és fényképeket készítenek róluk az uszoda területén.

Korábban sohasem fordult elő ilyen eset, az utóbbi időben viszont egyre gyakoribbá váltak a panaszok

– mondta Marc Vanden Bussche.

Hozzátette, hogy akkor döntött az intézkedésről, miután rendőrt kellett hívni, mert egy iraki férfi inzultált egy csúszdázó 11 éves kislányt.

A flamand liberális pártban (VLD) politizáló polgármester tervei szerint a hétfői városi tanácsülésen egy hónapig tartó tilalomra tesz javaslatot. Az intézkedéstől azt várja, hogy csillapodnak a nemrégiben háromszáz menekültet befogadó városban tapasztalható indulatok.

A polgármester hozzátette, hogy az intézkedés nem vonatkozik a gyerekekre és az őket kísérő édesanyákra. Elmondása szerint a jövőben tanfolyamokon kívánják oktatni a menedékkérőket az európai életstílusra, de akár az uszodai helyes viselkedésmódra is.

Theo Francken menekültügyi és migrációs államtitkár szerint nem helyes a tervezett intézkedés. Úgy vélte, hogy nem szabad egész csoportokat büntetni egyes elkövetők bűneiért. A menedékkérők nyitott központokban laknak, joguk van a szabad mozgáshoz és ahhoz is, hogy uszodába menjenek. “De el a kezekkel!” – fogalmazott a bejelentés hírére reagálva az államtitkár Twitter-üzenetében.

Hasonló intézkedést hozott a németországi Észak-Rajna-Vesztfália tartományi Bornheim városvezetése is január közepén: ott azért nem léphettek be a felnőtt férfi menedékkérők az uszoda területére, mert molesztálásokra panaszkodnak a női vendégek és a személyzet tagjai. Beszámolóik szerint a zaklatók a menedékkérőket befogadó közeli állomás férfi lakói közül kerültek ki. Az ottani önkormányzat hangsúlyozta, hogy megszüntetik a tilalmat, amint sikerül megértetni a menedékkérőkkel, hogy miként kell viselkedni az uszodában. A városvezetés néhány nap múlva vissza is vonta a tiltó határozatot.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Hemzseg a hibáktól A Piramis

Kommentek

The Dark knight Le chevalier noir
The Dark Kight 
2008
Real  Christopher Nolan
Heath Ledger.
COLLECTION CHRISTOPHEL © Warner Bros
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.