Nagyvilág

Lángol a párizsi Ritz Hotel

Óriási tűz tört ki a világhírű párizsi Ritz Hotelben – írja a Mirror. Helyi híradások szerint a több millió font értékű történelmi épület teljesen a lángok martalékává válhat. A szálloda a 86 éves milliárdos, Mohamed Al-Fayed tulajdonában van, jelenleg éppen felújítják. Al-Fayed legalább 200 millió fontot költött az épület restaurálására, most a teljes felső szint lángokban áll.

A helyszínen dolgozó egyik tűzoltó szerint a lángok reggel 7 körül csaptak fel a legfelső szinten. Az épületet evakuálták, a rendőrség pedig arra kérte a párizsiakat, hogy az oltás befejezéséig kerüljék el a Ritz környékét.

ritz carlton hotel (ritz carlton hotel)
Fotó: panoramio.com

Nem ez az első eset, hogy a Place Vendome-on álló szálloda kigyullad: 2012-ben egy föld alatti parkoló égett ki.

Diana hercegnő 1997 augusztus 31-én a Ritzből indult végzetes útjára Dodi Al-Fayeddel, a szálloda tulajdonosának fiával. A pár az Alma alagútban, közlekedési balesetben vesztette életét. A szálloda híres vendégei között tudhatja Coco Chanelt és Ernest Hemingwayt is.

A szállodát 1889-ben adták át, a vendéglátás történetének fontos mérföldköve: a Ritzben kínáltak először saját fürdőszobát minden szobához.

Update: A BBC információi szerint a tűzesetben senki sem sérült meg, a felújítás miatt vendégek sem tartózkodtak az épületben. A tűzoltóság szóvivője arról beszélt, hogy elsődleges céljuk a lángok továbbterjedésének megakadályozása. A riaszatás reggel 6 óra körül érkezett, hatvan tűzoltó 15 tűzoltóautóval vonult a helyszínre., darus kocsival oltják az épület tetejét.

Yvon Bot tűzoltókapitány azt mondta: szokatlanul nehéz kezelni és kontrollálni a lángokat. A szálloda hároméves renováció után idén nyitotta volna meg újra kapuit a vendégek előtt.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik