Nagyvilág

Brazíliában szabályozzák az Ubert, de a taxisoktól is kulturált fellépést várnak el

Büntetést fizet, aki a fociról ágál, nem lehet nála kártyával fizetni, vagy piszkos a körme.

Megtiltották a taxisoknak Sao Paulóban, hogy rövidnadrágot hordjanak és a fociról beszéljenek. A brazil nagyvárosban pénzbüntetést kell fizetni annak is, aki fésületlenül, borostásan, vagy ápolatlan körömmel szállítja az utasokat. Mindez annak a programnak a részét képezi, amellyel a taxisoknak konkurenciát jelentő Uber alkalmazást is szabályozni kívánják.

A határozat értelmében a sofőröknek inget, sötét farmert vagy öltönynadrágot és zárt cipőt kell viselniük. Aki luxusautót vezet, annak kötelező szmokingot, vagy öltönyt hordani nyakkendővel. Kerülni kell útközben a vitát kiváltó témákat, a focit, a vallást és a politikát, az utasokat derűsen kell fogadni, káromkodni végképp tilos.

Megbüntetik azt a taxist, aki nem engedi az utasnak tölteni a telefonját, vagy elutasítja a bankkártyás fizetést. A taxis mobilalkalmazásoknak márciustól felületet kell biztosítani arra, hogy az utas értékelje a szolgáltatás minőségét – írja az MTI.

Budapesten hétfő óta tüntet taxisok egy csoportja azért, hogy tegyék elérhetetlenné a számukra konkurenciát jelentő Ubert. Sao Paulóban a megmozdulások hónapok óta tartanak, fenti képünkön egy december 29-i hídfoglalás látható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik