Nagyvilág

Négy ukrán is volt a Burkina Fasó-i áldozatok között

Négy ukrán is van az ouagadougoui terrortámadás és túszejtés 29 halálos áldozata között, három nő és egy kilencéves fiú, adta hírül vasárnap Ukrajna külügyminisztériuma.

A tájékoztatás szerint mindannyian egyazon család tagjai. Az egyik nő résztulajdonosa volt annak a kávézónak, melyet – a szemben lévő szállodával együtt – megtámadtak a merénylők. A kávézó másik tulajdonosa az asszony olasz férje volt, aki szintén életét vesztette a támadásban. A kilencéves fiú közös gyermekük volt. Rajtuk kívül a feleség anyja és nővére is meghalt a terrorakcióban.

Az olasz külügyminisztérium nem erősítette meg a gyermek halálhírét, csak annyit közölt, hogy a fiú bent volt a kávéházban a támadáskor. A 29 halálos áldozat között az ukránokon kívül legalább nyolc ország állampolgárai vannak: hét Burkina Fasó-i, hat kanadai, két francia, két svájci, egy holland, egy egyesült államokbeli, egy portugál, egy líbiai.

A pénteken kezdődött támadást és a szombat reggelig elhúzódott túszdrámát az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat észak-afrikai szárnya (AQIM) vállalta magára. Tavaly novemberben ugyanez a szervezet jelentkezett a mali főváros, Bamako egy luxusszállodája elleni támadás elkövetőjeként is. A bamakói túszdrámában 20 embert öltek meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik